Problem nestalih na Kosovu mora biti rešen

Izvor: Beta, 11.Feb.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problem nestalih na Kosovu mora biti rešen

BRISEL, 11. februara 2014. (Beta) - Evropska komisija pomno prati, a Medjunarodni crveni krst radi na rešavanju pitanja nestalih osoba u sukobima na Kosovu 1990-ih godina i "ti slučajevi moraju biti rasvetljeni", izjavila je u utorak u Briselu Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Na pitanje novinara kakav je stav Evropske komisije i visoke predstavnice EU prema zahtevu organizacije Amnesti internešnel da bude rešen problem 1.700 nestalih na Kosovu, Maja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Kocijančič je uzvratila da je "primljeno na znanje saopštenje Amnesti internešnela oko humanitarnih pitanja vezanih za Srbiju i Kosovo i to posebno sudbine nestalih lica u sukobu iz '90-ih godina".

"Pomno pratimo to pitanje", dodala je ona, "u tesnoj saradnji s Medjunarodnim komitetom Crvenog krsta, koji u Prištini predsedava radnom grupom za pitanja nestalih lica".

"Mi smo podstakli obe strane (Beograd i Prištinu) da pojačaju političku rešenost i daju dovoljno finansijskih i tehničkih sredstava za rešavanje preostalih problema oko nestalih osoba", navela je Maja Kocijančič.

Na pitanje novinara da li će o problemu nestalih u sukobima na Kosovu biti razgovarano i u dijalogu Beograd-Priština, portparolka visoke predstavnice EU ponovila je da se to pomno prati u Evropskoj komisiji i da na tome radi i radna grupa na čelu s Medjunarodnim Crvenim krstom, naglasivši da "ti slučajevi moraju biti rasvetljeni".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kocijančić: Problem nestalih na Kosovu mora biti rešen

Izvor: Blic, 11.Feb.2014

Brisel - Evropska komisija pomno prati, a Međunarodni crveni krst radi na rešavanju pitanja nestalih osoba u sukobima na Kosovu 1990-ih godina i "ti slučajevi moraju biti rasvetljeni", izjavila je danas u Briselu Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton...Na pitanje novinara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.