Prizren, ruše školu staru 109 godina

Izvor: RTS, 29.Dec.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prizren, ruše školu staru 109 godina

Kosovsko ministarstvo obazovanja ruši školu u selu kod Prizrena koju su pohađali zajedno Srbi i Bošnjaci, kaže načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić. Škola u selu Drajčići stara je 109 godina. Budurić kaže da je to još jedna poruka raseljenim Srbima da su nepoželjni.

Jutros je u selu Drajčići u opštini Prizren, kosovsko ministarstvo obazovanja počelo sa rušenjem škole koja je do 1999. godine bila istureno odeljenje Osnovne škole "Sredska", a koju su pohađali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedno Srbi i Bošnjaci, izjavio je načelnik Prizrenskog okruga Jovica Budurić.

Budurić je naglasio da je to jedna od najstarijih škola na teritoriji opštine Prizren, koja radi punih 109 godina.

"Ovo je još jedna loša poruka raseljenim Srbima da su nepoželjni, a da takozvana kosovska vlada ne poštuje Briselski sporazum, jer ovakva dešavanja pokazuju da je dogovor u sferi obrazovanja za njih neobavezujući", naveo je Budurić u pisanoj izjavi medijima.

Budurić apeluje na Vladu Srbije i međunarodnu zajednicu da spreči takve vandalizme.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.