Priznali smo. Srbija se neće pitati. Situacija je šizofrena

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 15:35

"Priznali smo. Srbija se neće pitati. Situacija je šizofrena"

Zagreb -- Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio danas da se Srbija, po pitanju tzv. Kosova, ništa neće pitati.

Istakao je da je Hrvatska među prvima priznala kosovsku nezavisnost ne zato da provocira Srbiju, koja se tu, kako je naveo, nalazi u šizofrenoj situaciji, već zato što je to realnost.

Tvrdi i da se po pitanju Kosova, kako navodi, "Srbija neće pitati", prenosi hrvatski portal Dnevnik.

Milanović je to rekao novinarima nakon razgovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednikom Albanije Bajramom Begajem. "Što se tiče Kosova, Kosovo je realnost, priznala ih je većina evropskih zemalja, neki nisu", rekao je Milanović.

On je kazao da se neki s tim u vezi ponašaju iz navike. "Hrvatska je priznala Kosovo među prvima, ne zato da provocira Srbiju, već zato što je to realnost", naveo je hrvatski predsednik.

Dodao je da veruje da će tzv. Kosovo vrlo brzo priznati sve evropske države. "Srbija se tu nalazi u jednoj šizofrenoj situaciji, gde koketira s odnosima s Rusijom. Pitanje Kosova je neodvojivo od odnosa sa Srbijom. Većina građana Srbije je prihvatila realnost, ali neko ih mora gurnuti u tom pravcu", rekao je Milanović.

Rekao je da je sa predsednikom Albanije Begajem razgovarao o odnosima dveju prijateljskih i savezničkih država. "Albanija je već odavno trebalo da bude u puno višoj fazi intergracije u EU. Nije bilo niti jednog realnog, političkog, bezbednosnog pa ni ekonomskog razloga da Albanija ne bude sada već pri kraju pregovora. To nije bila i nije postala prvenstveno zbog predrasuda", rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MILANOVIĆ OPET PROVOCIRA: "Srbija se po pitanju Kosova neće pitati!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da je Hrvatska među prvima priznala kosovsku nezavisnost ne zato da provocira Srbiju, koja se tu, kako je naveo, nalazi u šizofrenoj situaciji, već zato što je to realnost...Tvrdi i da se po pitanju Kosova, kako navodi, "Srbija neće...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.