Privrednici na Kosovu: Hrane ima dovoljno, zasad bez poskupljenja

Izvor: Capital.ba, 24.Nov.2018, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici na Kosovu: Hrane ima dovoljno, zasad bez poskupljenja

KOSOVSKA MITROVICA – Hrane i osnovnih životnih namirnica ima dovoljno u prodavnicama na sjeveru KiM i nema razloga da građani prave zalihe i tako stvaraju paniku, poručili su danas srpski privrednici na KiM. Oni su nakon sastanka sa sa predsjednikom Srpske liste Goranom Rakićem, rekli novinarima i da za sada neće biti poskupljenja prehrambenih proizvoda. “Na sastanku je najveći akcenat stavljen na vlasnike trgovinskih radnji sa prehrambenim proizvodima, pošto je to trenutno najveći problem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Zaključak je, trenutno, da podizanja cena neće biti”, rekao je predstavnik privrednika sa sjevera KiM Radoš Petrović. Kaže da ima hrane još za nekoliko dana i da će se privrednici svim sredstvima boriti da obezbijede hranu za narod. “Podizanja cena neće biti i narod nema šta da strahuje. Molimo građane da uzimaju u prodavnicama samo dnevne potrebe i ne prave zalihe, da ne bi došlo do panike”, rekao je Petrović. Privrednik iz Zvečana Dragan Nedeljković je naveo da su privrednici danas stali u funkciju Kriznog štaba i da će koordinisano raditi. “Želim građane da obavestim da robe ima dovoljno i da kupuju kao i prethodniih dana, da ne prave zalihe jer robe ima dovoljno i biće je dovoljno”. Nedeljković je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će država pomoći da se snabdjevenost poboljša, tako da nema razloga za paniku.  
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Ljudi, ne pravite zalihe, biće hrane, nećemo dizati cene"

Izvor: B92, 24.Nov.2018

Hrane i životnih namirnica ima dovoljno u prodavnicama na severu KiM i nema razloga da građani prave zalihe i tako stvaraju paniku, poručili su privrednici...Srspki privrednici na KiM su nakon sastanka sa sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem, rekli novinarima i da za sada neće biti poskupljenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.