Priveden kandidat liste Srpska

Izvor: RTS, 26.Okt.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden kandidat liste "Srpska"

Zbog optužbi da vrši pritisak na građane da glasaju za listu "Srpska", priveden kandidat te liste za predsednika opštine Klokot Srećko Spasić. Građanska inicijativa "Srpska" smatra da je to samo još jedan primer prljave kampanje protiv kandidata te liste.

Kosovska policija privela je na informativni razgovor Srećka Spasića, kandidata liste "Srpska" za predsednika opštine Klokot, zbog optužbi da vrši pritisak na građane da glasaju za tu listu.

Spasić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je RTS-u preneo da je priveden danas popodne u stanicu policije u Vrbovcu kod Vitine.

"Proveo sam tri i po sata u stanici policije. Pitali su me da li je istina da vršim pritisak na birače da glasaju za listu 'Srpska' i da im pretim da će ostati bez posla ukoliko drugačije glasaju. Negirao sam sve te navode i pitao ko me je prijavio. Nisu hteli da mi kažu ko me je prijavio i nakon ispitivanja pustili su me", rekao je Spasić RTS-u.

On sumnja da su ga policiji prijavili predstavnici srpske stranke koja učestvuje u kosovskim institucijama. Dodao je da je istim povodom u stanicu policije priveden i Miloš Jovanović, član Privremenog veća opštine Vitina, koja deluje po sistemu Vlade Srbije.

Spasić je policiji rekao da je nasuprot optužbama on žrtva pritisaka i nasilja i naveo da je tokom predizborne kampanje fizički napadnut, da su mu oštetili automobil, pretili mu verbalno više puta.

Osuda privođenja Srećka Spasića

Građanska inicijativa "Srpska" osudila je privođenje kandidata za gradonačelnika opštine Klokot sa te liste Srećka Spasića.

"Građanska inicijativa 'Srpska' smatra da je to najgori oblik podmetanja i maltretiranja kandidata Srpske, što nije prvi primer. Srećko Spasić je ranije i fizički napadnut a policija i dalje nema počinioce", navodi se u saopštenju.

"Srpska" je ocenila da je to samo još jedan primer prljave kampanje protiv kandidata te liste i zatražila od svih relevantnih faktora da se pozabave problematikom pritiska na kandidate liste Srpska.

"Od međunarodne zajednice takođe tražimo da se pozabave ovim pitanjem, a ukoliko se to ne dogodi, Građanska inicijativa 'Srpska' podneće tužbu Euleksu", dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priveden kandidat liste "Srpska"

Izvor: B92, 26.Okt.2013

Gračanica -- Zbog optužbi da vrši pritisak na građane da glasaju za listu "Srpska", priveden kandidat te liste za predsednika opštine Klokot Srećko Spasić...Spasić je priveden danas popodne u stanicu policije u Vrbovcu kod Vitine..."Proveo sam tri i po sata u stanici policije. Pitali su me da...

Nastavak na B92...

Nova privođenja Srba na Kosovu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2013, 14:49

KLOKOT - Kosovska policija privela je jutros radnika Centra za socijalni rad iz Kosovske Vitine Živoju Beloševića zbog prijave da je vršio pritisak na birače da glasaju za listu "Srpska", rekao je Srni kandidat ove liste za predsjednika opštine Klokot Srećko Spasić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.