Pritisci na Srbe uoči izbora; Stvaraju građane drugog reda VIDEO

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritisci na Srbe uoči izbora; "Stvaraju građane drugog reda" VIDEO

Samo dva dana pre kosovskih izbora, Aleksandra Đekić i Goran Marinković, radnici Pošte Kosova, suspendovani su sa posla.

Za to direktno optužuju predsednika Samostalne liberalne stranke i direktora Telekoma Kosova za zajednice Slobodana Petrovića. Dvoje suspendovanih tvrde da su ucenjivani i da je razlog suspenzije njihova politička opredeljenost.

Petrović kaže da nema nikakve veze sa poštom i suspenzijama.

O problemima sa kojima se Srbi na KiM suočavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred izbore u vestima TV Prva govorio je Marko Đurić.

"Stvaranje građana drugog reda od Srba", ocenio je Đurić.

"Ovi izbori su pokušaj Prištine da očisti Srbiju u pogledu uticaja sa KiM, tako što bi predstavnike Srpske liste koja radi u dogovoru sa Srbijom zamenili nekim svojim plaćenicima, koji bi se lažno predstavljali kao predstavnici Srba", dodao je on.

Opširnije u video-prilogu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.