Pritisci Prištine neće nas odvojiti od otadžbine Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritisci Prištine neće nas odvojiti od otadžbine Srbije

Srpska lista (SL) ponovo je danas osudila odluku privremenih prištinskih institucija kojom se kažnjava spot te najjače stranke kosovskih Srba za predstojeće parlamentarne izbore jer se u njemu pominje država Srbija.

"Već 20 godina Priština vrši najgore pritiske na Srbe na Kosovu i Metohiji i nikako da shvati da ne mogu da nas nateraju da se odreknemo svoje otadžbine Srbije, čak ni primenom najgore sile", kaže se u saopštenju SL.

Ta stranka ističe da "najnoviji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pritisci i odluke da se kažnjava pominjanje Srbije u spotu Srpske liste i dolazak zvaničnika države Srbije među svoj narod na Kosovu i Metohiji, pokazuju antisrpsko raspoloženje i nervozu koja vlada među albanskim liderima u Prištini".

"Srpska lista je apsolutno svesna sinhronizovanog delovanja iznajmljenih Srba, Rade Trajković, Slobodana Petrovića, Nenada Rašića i Aleksandra Jablanovića sa jedne strane, i njihovih finansijera, mentora i suflera iz albanskih partija, kosovskih institucija i zapadnih ambasada u Prištini, protiv srpskog naroda koji želi da živi na svom ognjištu, ponosan i častan", dodaje se u saopštenju SL.

Ta stranka ističe da "nema te kazne, pretnje, ni zabrane koja će sprečiti srpski narod da kliče svojoj otadžbini Srbiji i bira sebi predstavnike koji će hrabro zastupati interese Srba unutar kosovskih institucija".

"Zato ćemo na izborima 6. oktobra još jednom pokazati koliko smo jedinstveni, složni i opredeljeni da se borimo za svoje parče neba i zemlje na našem Kosmetu, terajući olovkama albanizovane Srbe u političku istoriju", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKA LISTA: Pritisci Prištine neće nas odvojiti od otadžbine Srbije

Izvor: RTV Pink, 29.Sep.2019

Srpska lista (SL) ponovo je danas osudila odluku privremenih prištinskih institucija kojom se kažnjava spot te najjače stranke kosovskih Srba za predstojeće parlamentarne izbore jer se u njemu pominje država Srbija.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.