Priština uvodi takse i na svetske brendove koji dolaze iz centralne Srbije

Izvor: RTS, 28.Dec.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština uvodi takse i na svetske brendove koji dolaze iz centralne Srbije

Kosovska vlada donela je odluku da proširi odluku o taksama od 100 odsto i na robu stranih kompanija koje imaju svoje proizvodne pogone u centralnoj Srbiji.
Ova odluka donesena je na današnjoj sednici kosovske vlade, a samo nekoliko sati nakon što su ambasadori Kvinte zatražili potpuno ukidanje taksi, javlja dopisnik RTS-a.

Priština je pre više od mesec dana sa prethodnih deset podigla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sto odsto takse na srpske proizvode.
Međutim, kosovske vlasti su tada usvojile i aneks odluke kojim je dozvoljeno da deset stranih kompanija sa sedištem u Srbiji plasiraju robu na Kosovu i Metohiji i ne plaćaju takse od 100 odsto.
U pitanju su proizvodi kompanija "Koka-Kola HBC", "Tuborg", "Dukat", "Gemalto", koja se bavi zaštitom podataka.
Takođe, Priština je od taksi izuzela kompanije "Rauh", "Henkel", fabriku za proizvodnju gaziranih i negaziranih sokova "Fluidi" iz Preševa, kao ni "Gorenje", "Megl" i "Jafu", koja je u vlasništvu "Kapa star" grupe.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIJE IM DOSTA! Priština uvodi TAKSE i na strane brendove iz Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2018

Savetnik Hašima Tačija Bekim Čolaku je juče rekao da bi Priština trebalo da razmotri privremeno ukidanje mere o 100 odsto uvećanim taksama na robu iz Srbije...Dobili smo jutros informaciju, da će na sednici Vlada Kosova doneti odluku da takse od 100 odsto uvedu i na međunarodne brendove koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Novi udar: Takse i na svetske brendove iz Srbije!

Izvor: Mondo, 28.Dec.2018

Kosovska vlada donela je odluku da proširi odluku o taksama od 100 odsto i na robu stranih kompanija koji imaju svoje proizvodne pogone u centralnoj Srbiji...Foto: MONDO, Mario Milojević..Ova odluka donesena je na današnjoj sednici kosovske vlade, a samo nekoliko sati nakon što su ambasadori Kvinte...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.