Priština usvojila platformu o dijalogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština usvojila platformu o dijalogu

Kosovski parlament usvojio je danas većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Reč je o platformi koju je Beograd ranije ocenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Dokument je usvojen u odsustvu dve najuticajnije opozicione partije, DSK i Samoopredeljenje.

Prethodno, parlament je takođe većinom glasova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usvojio zakon o "zadacima, odgovornostima i nadležnostima" kosovske delegacije u procesu dijaloga, javila je prištinska Koha.

Haradinaj: Platforma znači da su granice Kosova nedodirljive

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je da današnje izglasavanje zakona i platforme za nastavak dijaloga sa Beogradom, znači, kako je rekao, granice Kosova nedodirljive i da neće biti "trećeg nivoa vlasti".

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu naveo da zakon i platforma timu za dijalog daju ovlašćenja da u Briselu predstavlja stav Prištine da su "granice Kosova nedodirljive".

Naveo je i da usvajanje zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima tzv. "državne delegacije Republike Kosovo" u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom i platformom za finalni dijalog sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg rešenja znači "očuvanje Kosova od 17. februara 2008.".

Tog datuma Priština je jednostranim aktom proglasila tzv. nezavisno Kosovo.

"Današnjim glasanjem, od većine prisutne u Skupštini, otvorili smo put timu koji čine predstavnici vlasti, opozicije, civilnog društva, da predstavlja ustavne i ustavne i strateške interese Kosova. Time još jednom svedočimo našoj posvećenosti miru i stabilnosti u regionu i gradnji dobrosusedskih odnosa", napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Kosova usvojila Zakon i platformu za dijalog sa Srbijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2019

Skupština Kosova usvojila je danas Platformu za dijalog sa Srbijom sa 61 glasom za i jednim uzdržanim. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je današnjim glasanjem o zakonu i platformi za dijalog o konačnom pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa sa Srbijom, utvrđena pozicija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

PRIŠTINA UZIMA GAZIVODE I TREPČU Šta piše u skandaloznoj Platformi o dijalogu koju je kosovski parlament usvojio

Izvor: Blic, 07.Mar.2019

"Platforma o dijalogu o konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa između Republike Kosovo i Republike Srbije", posle više pokušaja, usvojena je danas u kosovskom parlamentu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.