Priština se povukla u slučaju Trepča

Izvor: Press, 19.Jan.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština se povukla u slučaju Trepča

Skupština Kosova neće danas raspravljati o slučaju Trepča, pošto je taj kombinat izuzet u poslednji čas iz predloga zakona o javnim preuzećima, kojim je Priština nameravala da preuzme Trepču.
Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je na sednici skupštine da vlada traži da se danas ne razmatra slučaj Trepče, a obrazložio je to činjenicom, za koju je rekao da vladi nije bila poznata, da je Trepča >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dužna 1,4 milijardu evra.

Predsednik skupstine Kosova Kadri Veseli je pozvao clanove predsednistva skupstine i šefove parlamentarnih grupa da u 12 sati odrze sastanak predsednistva skupstine Kosova.

Prištinska štampa u međuvremenu je prenela protivrečne informacije, u pokušaju da objasni šta se trenutno zbiva, a posle oštrog reagovanja Vlade Srbije na vest o nameri Prištine da, mimo dijaloga u Briselu, koji će se tek baviti temom imovine na Kosovu, da preuzme Trepču pretvarajući ga u javno preduzeće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Kosova odložila raspravu o Trepči

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jan.2015

PRIŠTINA - Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je da vlada traži da se danas ne razmatra slučaj Trepče, a obrazložio je to činjenicom, za koju je rekao da vladi nije bila poznata, da je Trepča dužna 1,4 milijardu evra.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Priština otima i Trepču!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jan.2015

Nakon što je formiranjem Elektrodistribucije Sever pripremila teren za preuzimanje Gazivoda i velike trafo-stanice Valač kod Zvečana, Vlada Kosova sprema se da što pre preuzme topionicu i rudnike Trepča na severu Kosova. Ako ova tri ključna srpska resursa pređu u ruke Albanaca, a male su šanse...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.