Priština provocira, Kfor u pripravnosti

Izvor: Vesti-online.com, 14.Apr.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština provocira, Kfor u pripravnosti

Nakon najave Tačijevog zamenika Kučija da će kosovska policija intervenisati na severu i dovođenja jedinice ROSU u južnu Kosovsku Mitrovicu, komanda Kfora izdala je naredbu svojim jedinicama da spreče bilo kakav pokušaj kosovskih specijalaca da pređu u severni deo grada i naselje Tri solitera.

Polovina konvoja ROSU još je u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a druga polovina je juče ujutru, preko Starog trga, Brđana i zaobilazno oko Kosovske Mitrovice brdima upućena u podnožje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Bajgore, u mesnu zajednicu Šaljska Bistrica koja pripada opštini Leposavić i u kojoj žive samo Albanci.

Bivši administrator UN za region Kosovske Mitrovice Džerald Galuči pozvao je međunarodne misije da što pre saopšte ko je odgovoran za ubistvo Seljvera Haradinaja u severnom delu grada. Galuči je na svom blogu napisao da je Euleks od 8. aprila, kada je u eksploziji bombe ubijen

Haradinaj, a ranjeno njegovo dvoje dece, imao dovoljno vremena da prikupi forenzičke dokaze i saopšti šta se tačno desilo.

- Jednom su pokušavali da se preko ovih sela, izbegavajući Zvečan i Kosovsku Mitrovicu, spuste u Slatinu, a potom preko Leposavića dođu do Jarinja. Za svaki slučaj postavili smo barikade na putevima koji se od Šaljske Bistrice spuštaju ka Ibarskoj magistrali, negde su iskopani rovovi, a negde su nasuti šljunak i pesak. Ako i pokušaju, neće moći da prođu, narod prati svaki njihov pokret - kaže Milutin Stefanović, predsednik MZ Lešak kod Leposavića.

Verovatno se radi o psihološkom pritisku na Srbe, ali i umirivanju njihove javnosti, Tačija ozbiljno pritiska "Samoopredeljenje", ne znamo šta je dogovorio u Americi, prema nekim našim ranijim informacijama, zabranjeno mu je da ponovo pokuša silom da osvaja severni Kosmet - kaže Dragan N, član Civilne zaštite u Leposaviću i dodaje:

- Od njih je sve moguće, možda žele da nas drže u neizvesnosti, iscrpljuju i bar malo nam pokvare Vaskrs. Sve ono oni rade već godinama, a intenzivno od 25. jula prošle godine kada su silom pokušali da osvoje Brnjak i Jarinje. Mislim da će narednih dana zveckati oružjem, a možda i pokušati da napadnu, a posebno kako se budu bližili lokalni izbori u Zvečanu i Zubinom Potoku. Spremni ćemo ih dočekati - kaže ovaj žitelj Leposavića i dodaje da se nada da će Kfor ostati neutralan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.