Priština osudila napad na makedonsku ambasadu

Izvor: Studio B, 17.Mar.2012, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština osudila napad na makedonsku ambasadu

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je od kosovskih vlasti da jasno i nedvosmisleno osude napad na makedonsku ambasadu u Prištini.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga, ministarstvo spoljnih poslova i više političkih partija osudili su danas napad "molotovljevim koktelom" na zgradu ambasade Makedonije u Prištini i zatražili da izvršioci tog napada budu što pre otkriveni i izvedeni pred sud.

Makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ranije danas od kosovskih vlasti da jasno i nedvosmisleno osude napad na makedonsku ambasadu u Prištini.

"Za institucije i građane Kosova to je neprihvatljiv akt" i čin koji svi osuđuju,

saopštila je Jahjaga, koja je u svojoj izjavi navela da je taj incident u suprotnosti s dobrim odnosima Kosova i Makedonija koji "stalno jačaju i proširuju se".

"Tražimo od nadležnih organa da što pre otkriju izvršioce ovog akta i da ih izvedu pred pravdu", kaže se u izjavi Jahjage.

I Ministarstvo spoljnih poslova Kosova je osudilo napad na ambasadu Makedonije koji se dogodio sinoć oko ponoći navodeći takođe da taj vandalski čin šteti odnosima Skoplja i Prištine, koja je "snažno opredeljenja" za jačanje odnosa s Makedonijom.

Ministarstvo zahteva od nadležnih organa da otkriju izvršioce i da ih izvedu pred lice pravde.

Napad na ambasadu Makedonije u Prištini su osudli i Demokratski savez Kosova, Alijansa za budućnost Kosova i druge politčke partije u Prištini.

U napadu na ambasadu nije pričinjena materijalna šteta i nije bilo povređenih, a kosovska policija saopštila je da intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja i pronalaženju osumnjičenih.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.