Priština opet krši sve dogovore: Aljbin Kurti poslao ROSU sa dugim cevima

Izvor: B92, 24.Sep.2023, 11:37

Priština opet krši sve dogovore: Aljbin Kurti poslao ROSU sa dugim cevima

Na skretanju prema Banjskoj, na samoj raskrsnici nalazi se više oklopnih vozila specijalnih jedinica tzv. policije Kosova.

Duž magistrale vidljivi su "policajci" ROSU sa dugim cevima i prstima na obaraču, javljaju reporteri Kosovo onlajna sa terena.

Policija je pre nekoliko trenutaka zatražila od novinarskih ekipa da se udalje.

U stanicu policije u Severnoj Mitrovici, kako saznaje Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << onlajn, stigao je šef Euleksa Đovani Pjetro Barbano. Ispred stanice, reporter tog portala, do pre nekoliko trenutaka nalazilo se pet vozila Euleksa. U međuvremenu, četiri vozila su otišla, a jedno je ostalo.

Situacija je mirna, a kapija na ulazu u krug stanice policije je zatvorena. U krugu policije, kako može da se vidi, su i vozila UN i Oebs-a.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti za događaje u Banjskoj odmah pojurio prvi da optuži Srbe, a da bi svako ozbiljan rekao da vidimo šta se tačno dogodilo pa da komentarišemo

"Ako ćemo da pričamo o onima koji su sve samo ne to, onda ste videli i reakciju Aljbina Kurtija koji je odmah krenuo, pojurio prvi da optuži Srbe, da kaže da je to neka organizovana ne znam šta akcija i da su to profesionalci neki izveli, sigurno ih je u međuvremenu lično već legitimisao pa zna ko su i šta su, dakle jasno vam je sve", rekao je Orlić za Prvu TV.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.