Priština je nastavila da divlja

Izvor: B92, 01.Jun.2020, 09:42

"Priština je nastavila da divlja"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je na Kosovu i Metohiji na delu kolosalno bezakonje zbog nove odluke Prištine.

On je za televiziju Prva dao komentar na novu odluku Prištine da zabrani uvoz robe na kojoj ne piše "Republika Kosovo".

"Iza ovakve odluke stoji činjenica da je na delu kolosano bezakonje zato sam tražio da međunardna zajednica hitno raguje", kazao je Đurić.

Đurić je poručio da takva odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ugrožava i Srbe i Albance, ali je dodao da to neće dugo trajati.

"Ovo ne može da potraje, ovo će brzo da padne, kao što smo i dok su bile takse od 100 odsto reagovali, tako ćemo i sad obezbediti normalno snabdevanje", rekao je on.

On je dodao da je Srbija već zatražila od Evropske unije da reaguje na poslednju odluku Prištine.

"Pošto su bili blagi prema Prištini, Priština je nastavila da divlja. Neću da ulazim u to da li to radi Kurti zbog unutrašnjih stvari, ali ovakvo nasilje ne sme da bude tolerisano", poručio je Đurić.

Prema njegovim rečima, Gračanica, Dečani i interesi Srba brane u Beogradu, jer koliko je Srbija jaka, biće i Srbi na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Roba srpskog porekla može da uđe samo uz naziv "Kosovo Republika"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2020

Kosovska vlada odlučila je da roba srpskog porekla treba u dokumentaciji da ima naziv Republika Kosovo, a oni koji voze robu iz drugih država, kamionima sa srpskim tablicama treba preko kosovske kancelarije u Beogradu da dobiju dozvolu za ulazak na teritoriju Republike Kosovo“, rekao je službenik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.