Priština gazi Briselski sporazum, Srbija neće ćutati

Izvor: Politika, 29.Okt.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština gazi Briselski sporazum, Srbija neće ćutati

BEOGRAD – Priština odlukom da sporazum o Zajednice srpskih opština uputi Ustavnom sudu opstruiše, sprečava i onemogućava stvaranje ZSO, ali i gazi i „baca pod noge” Briselski sporazum, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je na konferenciji za novinare naglasio da to nije jedini potez Prištine koji udaljava od normalizacije odnosa.

Prema njegovim rečima, Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << namerava da od 1. novembra onemogući ulaz na KiM svim registarskim tablicama koje je izdao MUP Srbije, kao i da umesto lične karte uvede „nekakva ulazno-izlazna dokumenta”.

„Ovo nije jedan već tri koraka unazad. Jasno se opstruira sve dogovoreno u prethodnom periodu i mislim da ovo ne bi smelo da prođe bez EU, koja je garant Briselskog sporazuma”, rekao je Đurić.

On je istakao da Srbija ne može i neće da ćuti o ovom „bacanju pod noge Briselskog sporazuma” i istakao da će se sačekati povratak predsednika vlade Aleksandra Vučića iz Moskve, te da će se na sutrašnjoj sednici vlade razgovarati o tom potezu Prištine.

„Za mene je ovo nečuveno i skandalozno ponašanje. Ovo je pokušaj da se do sad postignuta ostvarenja preokrenu i da se sporazum u delu povoljnom po Srbe poništi i preokrene. Ponašanje Prištine pokazuje odsustvo dobre namere i dobre volje”, rekao je Đurić i dodao da u tom potezu nema duha normalizacije odnosa.

Đurić je naveo da će Vučić sutra razgovarati sa predstavnicima EU i da će se ozbiljno razmotriti novonastala situacija, kao i potez Prištine.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Đurić: Priština gazi Briselski sporazum, nećemo ćutati

Izvor: Blic, 29.Okt.2015

Priština odlukom da sporazum o Zajednice srpskih opština (ZSO) uputi Ustavnom sudu opstruiše, sprečava i onemogućava stvaranje ZSO, ali i gazi i "baca pod noge" Briselski sporazum, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić...Đurić je na konferenciji za novinare naglasio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.