Priština: Sprečili smo dve zemlje da povuku priznanje Kosova

Izvor: B92, 28.Jul.2020, 23:14

Priština: Sprečili smo dve zemlje da povuku priznanje Kosova

Priština -- Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj Stubla kaže da je Priština preduzela mere da spreči povlačenje priznanja Kosova od dve zemlje

Haradinaj Stubla je u emisiji "Rubikon" na prištinskoj televiziji Kljan Kosova navela da se to dogodilo kada je preuzela funkciju ministra spoljnih poslova i dijaspore.

"Bilo je najava da bi dve države mogle da povuku priznanje kosovske državnosti. Oni su iz područja Pacifika", istakla je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Haradinaj Stubla.

Naglasila je da su bili u direktnom kontaktu sa predstavnicima tih zemalja te se, prema njenim rečima, na sreću to nije dogodilo.

"Preduzeli smo potrebne akcije zajedno sa našim saveznicima da to sprečimo", poručila je Haradinaj Stubla.

Navela je i da je na današnjem sastanku tražila da bude zatvoren za javnost deo njenog izveštavanja o ovim temama koje su visoko osetljive po interes Koosva, ali zbog dešavanja na samom sastanku to je bilo nemoguće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština tvrdi: Spriječili smo da dvije zemlje povuku priznanje Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2020, 08:35

PRIŠTINA - Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla tvrdi da je Priština spriječila dvije zemlje sa područja Pacifika da povuku priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.