Priština: Podignuta optužnica protiv Srbina zbog navodnog ratnog zločina

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 16:35

Priština: Podignuta optužnica protiv Srbina zbog navodnog ratnog zločina

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova podiglo je optužnicu protiv Srbina M. Đ. iz sela Vitomirica zbog navodnog ratnog zločina protiv albanskog stanovništva.

Kako prenose mediji koji na Kosovu izveštavaju na albanskom jeziku, ovaj navodni zločin dogodio se 1998. godine

"Optuženi je optužen da je za vreme rata na Kosovu, od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, u selu Ozdrim opštine Peć, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga, 07.05.1999. godine, opkolio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvo selo Ozdrim, a zatim sa jedinicom krenuo u vojno-policijsku ofanzivu pucajući na civilno stanovništvo. Tada je ubijen mladić star 19 godina albanske nacionalnosti", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prema navodima tužilaštva, istraga je obuhvatila dovoljno dokaza da se protiv M. Đ. podigne optužnica za ratni zločin.

"Istragom je pruženo dovoljno relevantnih pravnih dokaza koji dokazuju osnovanu sumnju da je okrivljeni, u dosluhu sa drugim pripadnicima policije i Vojske Srbije, učestvovao i doprineo izvršenju krivičnog dela za koje je optužen. Ovaj krivični predmet je već predat Posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini na dalje postupanje. Okrivljenom je određena mera obezbeđenja – pritvor, po rešenju sudije za prethodni postupak do nove odluke suda", navode iz tužilaštva tzv. Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.