Izvor: Blic, 01.Dec.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština: Kosovske vlasti plaćaju za objekat SPC 285.000 evra

Kosovska vlada je na danas održanoj sednici usvojila Odluku o plaćanju kirija za objekat vlasništva Srpske pravoslavne crkve u Prištini, a koji već duže vreme koristi Agencija za borbu protiv korupcije Kosova.

Odlukom, koja je jednoglasno usvojena, SPC se plaća dug od skoro 285.484 evra za period od 15. jula 2016. do danas, prema ugovoru o mesečnoj zakupnini od 9.063 evra.

Kako je saopštila kancelarija potpredsednika kosovske vlade i ministra za zajednice i povratak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odluka je usvojena nakon inicijative Dalibora Jevtića koji je rekao da je od velike važnosti da se poštuje imovina SPC na Kosovu, da se poštuju ugovori i Zakoni. Jevtić je istakao da je ova odluka važna upravo u smislu izgradnje poverenja.

On je izrazio očekivanje da će se, nakon i Odluke o ukidanju eksproprijacije zemljišta na Brezovici i ove današnje važne odluke, nastaviti sa pozitivnim rešavanjem svih pitanja za koje prethodne kosovske vlade nisu imale "dovoljno sluha, a ni hrabrosti da ih rešavaju a kada je u pitanju bila srpska zajednica na Kosovu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vlada Kosova izdvojila 285.000 evra za zakup prostora SPC

Izvor: N1 televizija, 01.Dec.2017

Vlada Kosova je na današnjoj sednici izdvojila 285.000 evra za zakupninu prostora Srpske pravoslavne crkve u Prištini koji koriste Agencija protiv korupcije i Ministarstvo rada i socijalnog staranja...Ministar rada i socijalnog staranja Skender Rečica rekao je da se zbog nedostatka drugih objekata...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.