Pripadnici Šakala osuđeni na ukupno 106 godina zatvora

Izvor: Studio B, 11.Feb.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnici Šakala osuđeni na ukupno 106 godina zatvora

Posebno odeljenje Višeg suda za ratne zločine donelo je danas osuđujuću presudu za devet pripadnika paravojne formacije Šakali zbog zločina nad albanskim civilima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Sudija Snježana Nikolić Garotić saopštila je da su optuženi krivi zbog ubistva više od 120 civila u selima Ćuška, Zahač, Pavlan i Ljubenić. Najmlađa žrtva je imala 19 a najstarija 87 godina.

Prvooptuženi Toplica Miladinović osuđen je nepravosnažno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na 20 godina, Srećko Popović na 10, Slaviša Kastratovioć na dve godine zatvora, Boban Bogićević na dve godine, Abdualh Sokić na 12 godina Milojko Nikolić na 20 godina, Ranko Momić na 15 godina, Siniša Mišić na pet godina i Dejan Bulatović na 20 godina zatvora.

Krivice su oslobođeni Radoslav Brnović i Veljko Korićanin.

Devetorica optuženih osuđeni su na ukupno 106 godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pripadnici Šakala osuđeni na višegodišnje kazne

Izvor: Politika, 11.Feb.2014

BEOGRAD – Posebno odeljenje Višeg suda za ratne zločine donelo je danas osuđujuću presudu za devet pripadnika paravojne formacije Šakali zbog zločina nad albanskim civilima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine...Sudija Snježana Nikolić Garotić saopštila je da su optuženi krivi...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.