Pripadnici Rosu ranili Srbina kod Bistričkog mosta VIDEO

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 07:06

Pripadnici Rosu ranili Srbina kod Bistričkog mosta VIDEO

Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta.

Na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice tzv. Kosovske policije ROSU.

Prema rečima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC "Kosovska Mitrovica", M. J. je operisan i nalazi se u šok sobi.

"Nešto posle 22 sata na naše odeljenje primljen je pacijent >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je sada trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne nege na dalje praćenje", rekao je Radojičić za Kosovo onlajn.

Kako kažu u Domu zdravlja Zvečan, gde je M. J. primljen i odakle je sanitetom prevezen u bolnicu u Severnoj Mitrovici, ranjeni je rekao da su na njega pucali pripadnici ROSU jedinice u blizini Bistričkog mosta dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu.

Kosovska policija saopštila je da je sinoć pre ponoći dobila informaciju da je na Bistričkom mostu jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja u grudi i istakla da pripadnici policije nisu učestvovali u toj pucnjavi.

Kako se navodi u saopštenju Kosovske policije objavljenom na Fejsbuku, relevantne policijske jedinice su preduzele hitne akcije u vezi sa istragom i proverom dobijenih informacija, uključujući i slanje policijske jedinice u KBC Severna Mitrovica.

"Odatle smo dobili informaciju da je na lečenju osoba za koju se sumnja da je ranjena vatrenim oružjem u grudi, ali za sada nisu poznate okolnosti i uzroci njegove povrede. Policija Kosova sprovodi intenzivne istrage, sa ciljem da se ovaj slučaj što pre rasvetli", dodaju iz Policije Kosova.

Kako dodaju, pripadnici Kosovske policije nisu učestvovali u slučaju.

"Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja vatrenog oružja protiv bilo koje određene grupe ili osobe. Otuda povodom pisanja, odnosno pitanja koja su kosovskoj policiji upućivali pojedini srpski mediji, da li je Kosovska policija umešana u pucnjavu i ranjavanje osobe na mostu Bistrica u opštini Leposavić, obaveštavamo vas i istovremeno ponavljamo da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmene ili pucanja iz vatrenog oružja, na bilo kojoj lokaciji na severu Kosova", navode iz Policije.

Ističu da je prema rečima lekara, život povređenog van životne opasnosti.

Policija poziva medije da kontaktiraju Policiju Kosova za zvanične informacije.

Milan Jovanović iz Zvečana oseća se dobro i nije u životnoj opasnosti, izjavio je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovic Zlatan Elek.

On je za Tanjug potvrdio da je Jovanović primljen na odeljenje hirurgije sa prostrelnom ranom od vatrenog oružja.

"Povrede su u predelu iznad desne ključne kosti, pacijent je sinoć hitno operisan, zaustavljeno je krvarenje i trenutno je stabilnih vitalnih parametara. On je kod nas u jedinici intezivne nege i biće tu do daljeg, dok ne uradimo danas još jedan deo dijagnostičkih postupaka", rekao je Elek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin iz Zvečana ranjen kod Bistričkog mosta: Na njega pucali pripadnici ROSU

Izvor: Blic, 11.Apr.2023

Srbin M.J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta. Kako nezvanično saznaje Kosovo onlajn, na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice tzv. Kosovske policije...

Nastavak na Blic...

ROSU pucala na Srbina! Ranjen kod Bistričkog mosta dok je vozio automobil!

Izvor: 24sedam.rs, 11.Apr.2023

Na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice kosovske policije - ROSU

Nastavak na 24sedam.rs...

Šta se sinoć dogodilo na Bistričkom mostu i ko je pucao na Srbina iz Žerovnice?

Izvor: Danas, 11.Apr.2023

Šta se dogodilo sinoć na Bistričkom mostu, gde se mesecima unazad nalazi novopostavljeni punkt specijalne kosovske policije? Ko je ranio Srbina M.J. iz Žerovnice? Da li je ono što tvrdi srpska strana koja prstom upire u Prištinu ili ono što kaže Kosovska policija – da oni nemaju ništa sa tim?

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.