Princ Filip Karađorđević: Međunarodna zajednica da ukine zabranu patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2022, 21:00

Princ Filip Karađorđević: Međunarodna zajednica da ukine zabranu patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo i Metohiju

Princ Filip Karađorđević apelovao je večeras na međunarodnu zajednicu da interveniše kako bi hitno bila ukinuta zabrana ulaska patrijarhu srpskom Porfiriju na Kosovo i Metohiju.

"Sramno i nedopustivo ponašanje predstavnika privremenih kosovskih institucija koje su Patrijarhu srpskom zabranile ulazak na Kosovo i Metohiju i odlazak u vekovno sedište srpskih arhiepiskopa i patrijaraha. Međunarodna zajednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može i mora da reaguje i zabrana hitno mora biti ukinuta", saopšteno je iz kancelarije za medije Filipa Karađorđevića.

Iz kabineta srpskog patrijarha je ranije saopšteno da je patrijarh Porfirije sa zaprepašćenjem primio vest da su mu vlasti u Prištini danas zabranile da, pred veliki praznik Rođenja Hristovog, koji proslavlja ceo hrišćanski svet, doputuje u Pećku patrijaršiju, koja je prvo i vekovno sedište SPC i manastir kome je patrijarh iguman, odnosno starešina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.