Pretučen jedan od 10 privedenih Srba

Izvor: Kurir, 09.Jan.2013, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen jedan od 10 privedenih Srba

Mladić koji je sa još devetoricom Srba priveden za Božič u Gračanici pretučen je nogama tokom saslušanja u zgradi suda u Prištini

KOSOVSKA MITROVICA - Jedan od 10 Srba koji su za Božić privedeni u Gračanici pretučen je u Prištini, nakon čega je sa teškim povredama zbrinut u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

On je pretučen u zgradi suda u Prištini gde je bio na saslušanju.

Načelnik Urološkog odeljenja u bolnici u Kosovskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Mitrovici Dejan Denović rekao je da je mladić primljen u bolnicu pola sata nakon ponoći.

"On nije životno ugrožen, ali je zadobio teške povrede", rekao je Denović.

Prema njegovim rečima, mladić je zadobio udarce nogama i povređena mu je mokraćna cev. Mladić će biti zadržan na bolničkom lečenju, zbog teških telesnih povreda.

Kosovska policija privela je za Božić grupu mladića koji su sa direktorom Kancelarije za Kosovo Aleksandrom Vulinom krenuli na božićnu liturgiju u manastir u Gračanici.

Oni su iz Gračanice bili prebačeni u pritvor u Prištini gde su saslušani. Saslušanje kod istražnog sudije u utorak u Prištini trajalo je do 16 sati, nakon čega su mladići pušteni na slobodu.

Danas izricanje presude uhapšenim Srbima

Sudija Prekršajnog suda u Prištini danas bi trebalo da donese presudu desetorici privođenih Srba koji su na Božić uhapšenih u Gračanici, izjavio je danas njihov advokat Dejan A. Vasić.

Vasić je u izjavi rekao da je većina Srba koji su sinoć kasno pušteni da se brane sa slobode danas u toku prepodneva dala izjave pripadnicima Euleks policije o tretmanu koji su imali tokom policijskog zadržavanja u kosovskoj policiji.

Vasić je rekao i da su policajci na jučerašnjem i današnjem ročištu izjavili da se privedeni Srbi ni na koji način nisu opirali prilikom hapšenjei da su se ponašali korektno.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.