Pretučen Rus iz Unmika stigao u Beograd

Izvor: Mondo, 30.Maj.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen Rus iz Unmika stigao u Beograd

Ruski diplomata Mihail Krasnoščenko, službenik Unmika koji je uhapšen i pretučen u utorak tokom upada specijalaca na sever Kosmeta, stigao je na VMA.

Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu ilustracija

Pripadnik UNMIK-a Mihaeil Krasnoščenko hospitalizovan je danas kasno posle podne na VMA, saznaje Tanjug.

On je iz KBC u severnoj Mitrovici prebačen u Beograd na dalje lečenje.

Krasnoščenko je zadobio teške telesne povrede glave u akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kosovske policije na severu Kosova i Metohije, u utorak.

Bio je smešten na odeljenju intenzivne nege KBC u severnoj Mitrovici, odakle je sanitetom UN uz pratnju lekara iz Kosovske Mitrovice prebačen u Beograd.

Njemu trenutno, kako je rečeno Tanjugu, rade dijagnostiku.

On je juče proveo ceo dan na intenzivnoj nezi u Kosovkoj Mitrovici, zato što prištinske vlasti nisu dozvoljavale njegov transport na VMA u Beograd.

Prema planu lekara iz KBC, on je još juče po podne trebalo da bude transportovan i zbrinut na VMA, ali prištinske vlasti nisu to dozvolile.

Nešto ranije, na konferenciji za novinare načelnik odeljenja anastezije i intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra u Mitrovici dr Milena Cvetković navela je da ruski diplomata zbog prirode povreda još uvek nije van životne opasnosti i da će biti prebačen u tercijarnu ustanovu.

Tužilac u Mitrovici u sredu je izjavio da će od Prištine tražiti da se ruskom diplomati skine imunitet.

Rus iz Unmika odmah pušten, Srbin tek uveče

U KBC u Mitrovici nalaze se i šestorica Srba koji su povređeni u upadu specijalaca NjSO (nekadašnje ROSU) na sever Kosova, prenosi "Kurir".

Pročitajte još:Na Kosovu pretučen i RUS! Uhapšen, pa oslobođen?
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.