Preminuo pisac Slobodan Kostić

Izvor: Blic, 26.Mar.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pisac Slobodan Kostić

Istaknuti član Udruženja književnika Srbije Slobodan Kostić preminuo je posle duge i teške bolesti.

Kostić je rođen 1952. godine u selu Rečane, kod Kosovske Kamenice. Bio je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici na predmetu teorije književnosti.

Objavio je mnogobrojne naučne radove, desetak zbirki poezije i knjiga iz oblasti nauke o književnosti.

Za potrebe pravoslavnih vernika sačinio je i priredio leksikone, pojmovnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i molitvenike. Pokrenuo je i uređivao časopis za pravoslavnu književnost "Pravoslavno delo" i časopis "Svetilnik". Pokretač je i urednik izdavačke kuće "Logos".

Dobitnik je brojnih književnih priznanja, među njima i Zlatnog krsta kneza Lazara, koji se dodeljuje na Vidovdan, na manifestaciji "Vidovdansko pesničko pričešće".

Na nedavno održanim Zavičajnim susretima pisaca Kosovskog pomoravlja primio je i pesničko priznanje "Dimitrije Kantakuzin". Kostić je odlikovan i Ordenom Svetog Save prvog stepena.

Sahrana Slobodana Kostića biće obavljena na groblju Orlovača u Beogradu u sredu, 28. marta u 12.30 časova, saopšteno je iz Udruženja književnika.

Povezane vesti: Umro italijanski pisac Antonio Tabuki Holanđanin Gus Kuijer dobitnik nagrade "Astrid Lindgren" Umrla Branka Petrović, supruga reditelja Saše Petrovića Preminuo estradni umetnik Miodrag Mile Bogdanović Ćosić: Danas postoje samo žrtve i ubice - žrtve su muslimani, a ubice su Srbi
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo književnik Slobodan Kostić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2012

BEOGRAD -..Književnik prof. dr Slobodan Kostić preminuo je u 60. godini, posle duge i teške bolesti, saopštilo je danas Udruženje književnika Srbije, čiji je član bio...Kostić je rođen 1952. godine u selu Rečane, kod Kosovske Kamenice. Bio je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preminuo književnik Slobodan Kostić

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2012

BEOGRAD - Istaknuti član Udruženja književnika Srbije Slobodan Kostić preminuo je poslije duge i teške bolesti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.