Preminuo Ivan Hadži Zdravković Sosa

Izvor: RTS, 19.Nov.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Ivan Hadži Zdravković Sosa

U Nišu je posle duge i teške bolesti u 61. godini preminuo Ivan Hadži Zdravković Sosa, poznati filmski i TV snimatelj.

Ivan Hadži Zdravković Sosa, poznati niški filmski i TV snimatelj posle duge i teške bolesti u 61. godini preminuo je u Nišu.

Po završenoj Akaddemiji za pozorište, film, radio i televiziju na smeru Filmska kamera, radio je u TV centru RTS-a u Nišu, na emisijama "Regioni danas" i Žurnal na bugarskom jeziku. 

Karijeru je  nastavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao profesor fotografije i dizajna u Umetničkoj i Mašinskoj školi u Nišu i Fakultetu dramskih umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Ostaće upamćen i kao saradnik na snimanju specijalnih efekata za kultni film "Bitka na Neretvi" i asistent snimatelja na seriji "Povratak otpisanih".

Dobitnik je više inostranih i domaćih nagrada za film i fotografiju.

rts.nis@rts.rs

+381 18 236 588
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ivan Hadži Zdravković (1952- 2013)

Izvor: Danas, 19.Nov.2013

Posle duge i teške bolesti preksinoć je u Nišu preminuo Ivan Hadži Zdravković, filmski i televizijski snimatelj, umetnički fotograf, univerzitetski profesor, pedagog, otac četvoro dece, „veliki“ Nišlija i prijatelj Danasa. Mada smo naivno verovali da će uspeti da pobedi i u ovoj, poslednjoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.