Premijerka Srbije o odluci Prištine: Ne poštuju sporazume, borićemo se

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020, 18:47

Premijerka Srbije o odluci Prištine: "Ne poštuju sporazume, borićemo se"

„Sve što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini s našom pokrajinom, sa Kosovom i Metohijom, u skladu je sa Cefta sporazumom“, istakla je premijerka Brnabić Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom novih mera Prištine, da te mere s reciprocitetom nemaju baš nikakve veze i najavila da će se država, kao i do sada, boriti diplomatskim sredstvima kako bi se ta situacija rešila.„Sve što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << s našom pokrajinom, sa Kosovom i Metohijom, u skladu je sa Cefta sporazumom“, istakla je premijerka Brnabić.Kako prenosi RTS, ona je ukazala da ne mogu postojati mere reciprociteta ako to nije u skladu sa Cefta sporazumom o slobodnoj trgovini, koji je i Priština potpisala.„Ako žele da se promeni Cefta sporazum, onda sednemo kao Cefta sekretarijat i promenimo sporazum, ali to da menjate neke stvari, a da su te stvari u suprotnosti sa sporazumima koje ste potpisivali – Cefta sporazumom, a samim tim i Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (sa EU) - onda je to isto kao da imate takse od 100 odsto i to je kršenje oba ta sporazuma“, naglasila je premijerka.Brnabićeva je istakla da je prvi preduslov da se bude deo normalnog, civilizovanog sveta poštovanje sporazuma koji su potpisani, a što Priština ne čini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Mere Prištine su kršenje Cefta sporazuma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Maj.2020

Mere koje je Vlada Kosova uvela u subotu nemaju baš nikakve veze sa reciprocitetom, izjavila je u nedelju premijerka Srbije Ana Brnabić. On je dodala da će se država boriti diplomatskim sredstvima kako bi se razrešila ova situacija. "Sve ono što mi radimo i što smo uradili u prošlosti u trgovini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.