Premijera filma o žrtvama iz masovnih grobnica

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2016, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma o žrtvama iz masovnih grobnica

U četvrtak 14. aprila od 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra biće premijerno prikazan eksperimentalno-dokumentarni film “Dubina dva”, koji govori o prevoženju žrtava zločina tokom bombardovanja na Kosovu u masovne grobnice u Srbiji.

Režiju potpisuje Ognjen Glavonić, a film kombinuje autentične lokacije sa glasovima onih koji o ovoj tragediji imaju neposredna saznanja.

Nakon projekcije, prema rečima organizatora, uslediće razgovor u kome će osim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << autora filma učestvovati i koproducentkinja i direktorka Fonda za humanitarno pravo Sandra Orlović i reditelj i scenarista Stevan Filipović.

Moderator će biti urednik filmskog programa NKC-a i kritičar Dejan Dabić.

Ulaz je slobodan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.