Premijer primio decu sa Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2017, 03:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer primio decu sa Kosova i Metohije

Premijer Aleksandar Vučić primio je danas u Vladi Srbije decu s Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja, sa kojima je proveo vreme u razgovoru, uručio im prigodne poklone i posavetovao da vole i čuvaju svoju zemlju.

Vučić je učenike osnovnih škola, dočekao u sali gde se održavaju sednice Vlade Srbije.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što se susreo sa njima i najavio da će vlada pomagati srpskom življu u pokrajini koliko može.

„Veoma sam srećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što sam primio decu od 10 do 14 godina iz Kosovskog Pomoravlja. Poželeo sam im da čuvaju svoju Srbiju, a mićemo, koliko možemo da pomognemo", kazao je on na konferenciji za štampu.

Vučić je istakao da je važno da u školama u Kosovskom Pomoravlju nema manje, nego više dece.

„Nadam se da će taj trend rađanja dece u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji da se nastavi u većem broju. Vlada, koliko može, pomagaće i činiće uvek sve", poručio je on.

Premijer primio je danas u Vladi Srbije 40 dece s Kosova i Metohije, sa kojima je proveo vreme u razgovoru i uručio im prigodne poklone.

Vučić je učenike osnovnih škola, dočekao u sali gde se održavaju sednice Vlade Srbije.

Premijer je mališanima sa Kosova i Metohije pokazao zgradu Vlade, gde se održavaju sednice, gde koji ministar sedi. . . i razgovarao sa njima školi, o tome da budu dobri đaci, marljivi. . .

U Beogradu boravi više od 40 mališana iz Kosovoskog Pomoravlja, koja pohađaju osnovne škole u opštini Kosovska Kamenica.

Deci je poklonio paketiće u kojima se nalaze lopte, majice,...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić danas sa decom sa Kosova

Izvor: Blic, 09.Apr.2017

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić će danas primiti decu sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja, koja pohađaju osnovne škole u opštini Kosovska Kamenica...Nakon prijema, koji će biti održan u 8.30 sati, u zgradi Vlade Republike Srbije, planirane su izjave za medije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.