Prekinuta sednica Skupštine Kosova u znak podrške Haradinaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta sednica Skupštine Kosova u znak podrške Haradinaju

Skupština Kosova je danas prekinula redovnu sednicu u znak podrške lideru Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivšem premijeru Ramušu Haradinaju, nakon što je sud u Francuskoj za 6. april odložio odluku o zahtevu Srbije za izručenje zbog optužbi za ratne zločine.

Odgovarajući na zahtev šefa poslaničke grupe ABK Palja Ljekaja, predsedavajući sednicom potpredsednik Skupštine Džavit Haljiti je, uz saglasnost predstavnika ostalih poslaničkih grupa, odlučio da prekinu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sednicu, koja treba da se nastavi u ponedeljak, 6. marta.

Sud u francuskom gradu Kolmaru odlučio je ranije danas da za mesec dana produži rok vlastima u Srbiji da dostave dokaze u vezi sa zahtevom za izručenje Ramuša Haradinaja, koji je osumnjičen za ratne zločine. Bivši lider OVK i premijer Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je sramotnom odluku sudskog veća i ponovio da je on politički talac, uz ocenu da je proces koji se protiv njega vodi pred francuskim sudom manje pravni, a više politički.

Istovremeno, poslanici ABK u Skupštini Kosova su odlučili da bojkotuju rad Skupštine do 6. aprila, kada bi sud u Kolmaru trebao da donese odluku o Haradinaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Kosova prekinula zasedanje u znak podrške Haradinaju

Izvor: Blic, 02.Mar.2017

Skupština Kosova danas je prekinula redovnu sednicu u znak podrške lideru Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivšem premijeru Ramušu Haradinaju, nakon što je sud u Francuskoj za 6. april odložio odluku o zahtevu Srbije za izručenje zbog optužbi za ratne zločine...Odgovarajući na zahtev šefa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.