Prekinuta sednica Skupštine Kosova, opozicija izašla

Izvor: B92, 13.Mar.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuta sednica Skupštine Kosova, opozicija izašla

Priština -- Skupština Kosova prekinula sednicu jer su je napustili poslanici opozicionih stranaka Demokratskog saveza Kosova i Samoopredeljenja. Sednica odložena za sutra.

Do napuštanja sednice je došlo pošto poslanici vladajućih stranaka, iako prisutni na sednici, nisu glasali za predlog preporuka sa interpelacije premijera Ramuša Haradinaja, u vezi odluke Vlade Kosova za povećanje plata članovima Vlade koja je doneta 20. decembra 2017. i drugim odlukama o povećanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plata i socijalnih davanja.

Na dnevnom redu Skupštine Kosova su preostale tačke dnevnog reda sa sednica od 8. i 9. februara i 1. marta.

Šef poslaničke grupe DSK Avdulah Hoti je rekao da se neće vraćati na sednicu dok ne bude završeno glasanje o preporukama.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kritikovao je opoziciju, rekavši da je njihov potez nedostatak spremnosti za rad zbog čega je nepotrebno blokirana Skupština.

Haradinaj je opoziciji poručio i da je kvorum za rad parlamenta neophodan za teme od interesa svih građana, dok je zamenik predsednika i šef parlamentarne grupe opozicione DSK, Avduhal Hoti, zatražio raspuštanje parlamenta.

Hoti, naime, smatra da parlament treba raspustiti ukoliko se nastavi praksa ovakvih zasedanja. "Ako nastavite sa ovom praksom, mi nećemo glasati ni na koji način", poručio je Hoti, novinarima u parlamentu.

Na dnevnom redu je i parlamentarna rasprava o izveštaju 100 dana rada Vlade na zahtev potpredsednika Skupštine Kujtima Šalje i šest poslanika. Poslanici u Skupštini Kosova trebalo bi da razmatraju i predlog odluke vlade za potvrđivanje devet članova Državnog saveta za kvalitet.

Poslednja tačka dnevnog reda je glasanje o Izveštaju o stanju životne sredine na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prekinuto redovno zasedanje kosovskog parlamenta

Izvor: RTS, 13.Mar.2018

Redovna sednica kosovskog parlamenta prekinuta je nakon što su poslanici opozicionih stranaka - Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredeljenje napustili sednicu. . Kratko nakon što je opozicija napustila sednicu, predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.