Preispituju odluku: Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova?

Izvor: BKTV News, 19.Jul.2018, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preispituju odluku: Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova?

Među glavnim temama posete parlamentarne delegacije iz Egipta, koja sutra dolazi u posetu Beogradu, biće i dogovor o povlačenju priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pišu Novosti.

Kako je Novostima potvrđeno u diplomatskim krugovima, u Egiptu postoji volja da se promeni odluka doneta pre pet godina, ali se čeka pravi trenutak.

List navodi da je Egipat usmeno priznao južnu srpsku pokrajinu 26. juna 2013, dok je na vlasti bilo Muslimansko bratstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bez slanja diplomatske note.

Nekoliko dana kasnije došlo je do političkih promena. Ni pet godiona kasnije nisu uspostavljeni diplomatski odnosi, niti su u Kairu i Prištini otvorene ambasade.

Takođe, kako je naveo list, struja koja je oduvek bila protiv priznavanja Kosova, bliska je sadašnjem egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu al Sisiju.

Podsetimo, Papua Nova Gvineja je poslednja zemlja u nizu koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova ranije su povukli i Surina, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi i Liberija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.