Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili Vulina za političko licemerje i savez sa Mustafom

Predstavnici Srba u Vladi Kosova optužili su danas predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina da je "u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje" i "potvrdio savez" sa Isom Mustafom jer nije isključio iz stranke poslanike Srpske liste koji su se vratili u kosovski parlament.

U saopštenju koje su potpisali Branimir Stojanović, Dalibor Jevtić i Ljubomir Marić, navodi se da je Vulin, "ukoliko zaista nije nalogodavac antisrpskog prevrata na Kosovu i Metohiji", danas >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << morao da saopšti da su "svi akteri razbijanja srpskog nacionalnog jedinstva", isključeni iz Pokreta socijalista.

"Vulin je na žalost, u prelomnom trenutku pokazao političko licemerje i potvrdio savez koji je njegova stranka na KiM sklopila sa Isom Mustafom. Naravno da se grupica njegovih političkih marioneta na KiM ne bi osmelila da napadne na Srpsku listu i Srpsku naprednu stranku bez njegove podrške i uveravanja da će im to proći nekažnjeno", piše u saopštenju.

Dodaje se da pozivom na rušenje vlade, "za koju zna da i bez Srpske liste ima većinu", lider Pokreta socijalista "pokušava da opere ruke od nečega u šta je nesumnjivo umešan".

"Vulin se nada da će tim manevrom ostaviti svoje pulene u Mustafinoj vladi, po dogovoru koji je sa njim postigao, a da će istovremeno pocepati SNS na KiM. Ali to se neće desiti. Umesto što pokušava da se distancira od problema koji je sam proizveo, Vulin treba da stane pred ogledalo i dobro razmisli da li zaslužuje da se naziva srpskim ministrom", piše u saopštenju.

Poslanici Srpske liste iz redova Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista sukobili su se povodom smene Ljubomira Marića sa funkcije ministra administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova.

Marić je kadar SNS-a, a na njegovo mesto imenovana je Mirjana Jevtić iz Pokreta socijalista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.