Predstavnici Ministarstva prosvete u Ranilugu

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Ministarstva prosvete u Ranilugu

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marko Milenković i pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić razgovarali su u Ranilugu sa direktorima predškolskih, osnovnih i srednjih škola iz Kosovskog pomoravlja.
Na sastanku u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" predstavnici obrazovnih ustanova sa Kosovskog pomoravlja pohvalili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su saradnju sa Ministarstvom prosvete kao i rad načelnice Školska uprave u Kosovskoj Mitrovici Jasmine Dedić, saopštilo je ministarstvo.
Pomoćnik ministra Aleksandar Pajić je ukazao da je cilj ministarstva da se podigne kvalitet obrazovanja u svim delovima Srbije.
"Uložili smo mnogo toga da bi naše obrazovanje izgledalo drugačije, kao i da pružimo što veći kvalitet obrazovnog sistema", rekao je Pajić.
Prema njegovim rečima, mnogo toga je urađeno i u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja.
Podsetio je i da je usvojen Zakon o dualnom obrazovanju, koji između ostalog omogućava bolju povezanost sa privredom, kao i da se radi na reformi gimnazijskog obrazovanja.
"Prvi put ove godine imamo više od 25 odsto učenika koji su obuhvaćeni gimnazijskim obrazovanjem", naveo je pomoćnik ministra i dodao da je cilj da taj procenat bude što veći.
Navodi da je povećan i broj učenika u gimnazijskim odeljenjima za talentovane za informatiku.
"U 44 odeljenja školuje se više od 800 učenika koji su položili prijemne ispite", rekao je Pajić.
Direktor Osnovne škole "Veljko Dugošević" Aleksandar Aritonović rekao je da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom prosvete.
Naveo je da škola ima 242 učenika u 18 odeljenja, kao i da je prednost škole dobra kadrovska struktura zaposlenih.
"Škola ima i kabinet za informatiku, koji je opremljen računarima i internet mrežom. Dobili smo i pametnu tablu koja je donacija preduzeća Milenijum sistemi", rekao je Aritonović.
Dodao je da je u toku izgradnja fiskulturne sale u školi.
Sastanku u Osnovnoj školi "Veljko Dugošević" prisustvovali su i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković Stojanović i Damjan Jović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavnici Ministarstva prosvete u Ranilugu

Izvor: Blic, 05.Okt.2018

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marko Milenković i pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić razgovarali su danas u Ranilugu sa direktorima predškolskih, osnovnih i srednjih škola iz Kosovskog pomoravlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.