Predsednik opštine Zubin Potok: pripucali na goloruke ljude

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2011, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik opštine Zubin Potok: pripucali na goloruke ljude

26.07.2011. - Govori Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok

Zbog potivrečnih informacija koje stižu iz medija o situaciji u severnom delu Kosova i Metohije, saradnici srpske redakcije radija Glas Rusije telefonirali su Slaviši Ristiću, predsedniku opštine Zubin Potok i pokušali da saznaju šta se dešava na licu mesta. Nažalost, telefonsku vezu je bilo vrlo teško uspostaviti i ona se prekinula nakon par mituta razgovora. Za to kratko vreme uspeli smo da zabeležimo:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Govori Slaviša Ristić, predsednik opštine Zubin Potok

U Zubinom Potoku je i dalje napeta situacija i ljudi su zabrinuti za svoju bezbednost zbog akcije koju je učinila specijalna jedinica ROSE. Naime, pošto je jedinica ROSE zaposela punkt u Brnjaku na administrativnom prelazu, i nakon dugih razgovora i pregovora, pošto su ga danas u 13 sati napustili, nakon sat i po vremena druga jedinica ROSE je pokušala da dođe u Zubin Potok i, nažalost, tada su pripucali na goloruke ljude, na ljude koji su stajali na barikadama. Na svu sreću, nije bilo nikakvih žrtava...

Preuzmite audio fajl

Albanski mediji pišu da je iz Kliničko-bolničkog centra Kosova prema severu krenula ekipa od 16 lekara koji treba da se pobrinu za osobe povređene tokom oružanog sukoba specijalaca i lokalnih Srba na prelazu Brnjak. Oni su javili da je jedan specijalac teško ranjen u glavu u napadu naoružanih Srba i da je njegovo stanje vrlo teško.

Izvor: Golos Rossii, foto: ru.wikipedia.org
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.