Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jun.2023, 18:30

Predsednik Vučić razgovarao sa Fon der Lajen o situaciji na KiM

Predsednica Fon der Lajen je izrazila zabrinutost zbog aktuelnog stanja i tražila da učinim sve da bi došlo do deeskalacije, naveo je Vučić

Foto: Tanjug/Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o situaciji na Kosovu i Metohiji, posebno na severu pokrajine.
Vučić je na Instagram nalogu „budućnostsrbijeav“ naveo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << predsednicu EK upoznao sa stavovima Srba na severu Kosovu i Metohije i zahtevima za poštovanje njihovih prava, koja su svakodnevno ugrožena.
„Predsednica Fon der Lajen je izrazila zabrinutost zbog aktuelnog stanja i tražila da učinim sve da bi došlo do deeskalacije“, kazao je Vučić u objavi.
Kako se navodi, u razgovoru je bilo reči i o saradnji Srbije i Evropske komisije, odnosno Evropske unije, a sagovornici su zaključili da ona donosi korist obema stranama i dogovorili nastavak uspešne saradnje.
Fon der Lajen je ranije danas telefonom razgovarala i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, nakon čega je na Tviteru navela da je istakla hitnu potrebu za deeskalacijom situacije na KiM.
Vučić i Kurti juče su imali telefonske razgovore sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, koji je takođe zatražio deeskalaciju.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Fon der Lajen u razgovoru s Vučićem izrazila zabrinutost zbog stanja na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jun.2023

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazila zabrinutost zbog aktuelnog stanja na Kosovu, i zatražila od Vučića da učini sve da bi došlo do deeskalacije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.