Predsednica podržala Komorski investicioni forum

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica podržala Komorski investicioni forum

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas se u Zagrebu sastala sa predstavnicima osam privrednih komora u regionu i najavila podršku Komorskom investicionom forumu (KIF)

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je rekao da su na sastanku u rezidenciji hrvatske predsednice na Pantovčaku predstavljene aktivnosti KIF-a, koji okuplja komore Srbije, Kosova, BiH, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Hrvatske i Slovenije.

"Borimo se protiv zajedničkog neprijatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << a to je nerazvijenost ekonomije, nedovoljna konkurentnost i nezaposlenost. Ovu inicijativu smo sami osmislili, želimo da nas političari u tome prate i dobili smo punu podršku predsednice Hrvatske u tome", rekao je Čadež Tanjugu.

Prema njegovim rečima, predsednica Hrvatske će podržavati aktivnosti KIF-a ne samo u toj zemlji, već i na evropskom nivou, gde će zastupati glas privrede.

Predsednik Privredne komore Hrvatske Luka Burilović je kazao da je veoma zadovoljan skupom komora koji je danas održan u Zagrebu, ističući da je Grabar Kitarović podržala KIF.

"Forum je pokazao da su komore krovne insitucije privrede i da one mogu da potegnu čak i kada politika zastane i otvore puteve razvoja privrede našeg područja", rekao je Burilović Tanjugu.

Predsednik Spoljnotrgovinske komore BiH Bruno Bojić je istakao da je Srbija napravila ogromnu reformu sa izborom vlade na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Dosta smo tu pomirenja napravili, a to je pokazao i suficit sa vaše strane, povećanje izvoza u BiH. Nas zadovoljava što robu iz Srbije prihvatamo kao naše proizvode. Zahvaljujem Čadežu što je BiH prepoznao kao svog strateškog partnera i nadam se da ćemo zajedno ići na treća tržišta", rekao je Bojić Tanjugu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.