Izvor: Danas, 02.Maj.2023, 16:16

Predsednica Kosova uoči sastanka u Briselu: Moja očekivanja su da će Kosovo imati svoj nacrt statuta ZSO

Kosovska predsednica Vjosa Osmani oglasila se danas povodom sastanka Beograda i Prištine u Briselu i navela da Kosovo treba da predstavi svoj nacrt Statuta Zajednice srpskih opština, izrađen u skladu sa Ustavom Kosova, odlukom Ustavnog suda iz 2015. godine i pisanim stavom SAD, prenosi Kosovo online Dukađini.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Osmani: Kosovo treba da izradi statut za formiranje Zajednice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2023

Zvanična Priština treba da predstavi nacrt statuta za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, izjavila je predsednica Kosova Vjosa Osmani. "Ne smemo da dozvolimo da nacrt takozvanog Upravljačkog tima, koji je u realnosti nacrt (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, postane osnova pregovora....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.