Preciziran datum posete ruskog predsednika: Putin OČI U OČI s Vučićem 15. put

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preciziran datum posete ruskog predsednika: Putin OČI U OČI s Vučićem 15. put

15. po redu susret predsednika Aleksandra Vučića sa šefom Kremlja u poslednjih šest godina

Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi u Srbiju 17. januara, saznaje Srpski telegraf iz više izvora.

To će biti , a očekuje se da nove okolnosti u vezi sa rešenjem kosovskog problema, dešavanja u pokrajini i ekonomska saradnja budu glavne teme sastanka u Beogradu.

- Putin stiže 17. januara, što će biti od velikog značaja za nas kada je u pitanju borba da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se postigne kompromis sa Albancima o Kosovu. Ruski predsednik je u više navata istakao da će podržati svako rešenje kosovskog čvora iza kojeg stane Vučić, pa će tokom posete Beogradu još jednom potvrditi ovaj stav. Činjenica je da je bez učešća Moskve nemoguće doći do održivog i kompromisnog rešenja - objašnjavaju sagovornici Srpskog telegrafa.

Prva poseta Putina Beogradu posle četiri i po godine dešava se nakon skandala u Parizu na obeležavanju 100 godina od primirja u Prvom svetskom ratu, gde su Francuzi napravili velike greške u protokolu i gde se šef Kremlja susreo sa Hašimom Tačijem.

- Može Tači da juri Putina gde i koliko hoće, ali neće dobiti podršku za bilo šta s čime se Srbija ne saglasi - rekao je Vučić, istakavši da smo u ovom trenutku "mnogo daleko od usaglašavanja", ali da je uveren da je Putin na strani Srbije.

Osim Kosova, na stolu će u januaru biti i strateški aranžmani vredni nekoliko stotina miliona evra.

- Šefovi država razgovaraće o investicijama u našu infrastrukturu, energetski sektor, poljoprivredu, odbrambeni sistem, obrazovanje i turizam. Biće reči o izgradnji železničkih koridora, priključenju naše zemlje na gasovod "Turski tok", isporuci tenkova T-72 i protivvazdušnih raketa, izvozu domaćih prehrambenih proizvoda - dodaju naši sagovornici.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.