Pozivi da se Vučić ogradi od Vulinovog srpskog sveta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2021, 16:41

Pozivi da se Vučić ogradi od Vulinovog 'srpskog sveta'

Iz vrha vlasti Bosne i Hercegovine (BiH) pozivaju predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se ogradi od izjava ministra Aleksandra Vulina o objedinjavanju "srpskog sveta", dok iz vlasti Kosova navode da njegove poruke oslikavaju politiku zvaničnog Beograda. U Crnoj Gori podrška mu je stigla od vladajućeg, prosrpskog Demokratskog fronta (DF). Pominjanje "srpskog sveta", kao smjernice za aktuelnu generaciju srpskih političara, kako je to odredio Vulin, 30 godina nakon...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Portparol predsednice Kosova: I vlasti EU da ocene Vulinovu izjavu o srpskom svetu

Izvor: Danas, 19.Jul.2021

Kancelarija predsednice Kosova ocenila je da izjava srpskog ministra Aleksandra Vulina o srpskom svetu "kao eufemizmu za Veliku Srbiju nije iznenađenje" i da o takvoj retorici treba da sude i vlasti EU, "čiji deo Srbija namerava da postane".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.