Pozivi Beogradu i Prištini da se pridruže PTEC kao posmatrači

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 06:46

Pozivi Beogradu i Prištini da se pridruže PTEC kao posmatrači

Delegacija Ministarstva energetike SAD, u ime ministra Dena Brujea, uputila je pozive Beogradu i Prištini da se pridruže Partnerstvu za transatlantsku energetsku saradnju ( PTEC ) kao posmatrači.

"Ove nedelje Ministarstvo spoljnih poslova SAD uputilo je poziv kosovskom premijeru Avdulahu Hotiju i ministru Srbije Aleksandru Antiću da uđu u Partnerstvo za transatlantsku energetsku saradnju ( PTEC ) kao zemlje posmatrači", napisao je ministar na svom Tviter nalogu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kako se dodaje, Ministarstvo energetike je uzbuđeno što radi sa obe strane na unapređenju njihove energetske sigurnosti.

" PTEC je američka inicijativa za pomoć u postizanju ciljeva "Inicijative tri mora". Globalna energetska bezbednost jača je kada radimo zajedno", ističe se u tvitu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.