Izvor: JUGpress.com, 25.Sep.2021, 15:37

Požar u Centru za registraciju vozila u Zubinom Potoku

PRIŠTINA-ZUBIN POTOK

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe tokom noći zapalile Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, kao i da je izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, preneo je portal Kossev.

Taj portal je ranije javio da su im iz vatrogasne jedinice u Zubinom Potoku potvrdili da su u požaru u zgradi opštine Zubin Potok izgorele dve kancelarije i da tek treba da se utvrdi uzrok požara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Svećlja je u objavi na Fejsbuku naveo da je u Zubinom Potoku izvršeno krivično delo sa terorističkim elementima, dodavši da su nepoznata lica zapalila Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine.

“Kosovska policija je odmah izašla na lice mesta i uskoro ćemo imati više informacija”, poručio je Svećlja.

On je dodao da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

“Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti”, istakao je Svećlja.

Poručio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbednosti i vladavini zakona i da je garant “suverenih odluka Vlade Kosova”.

“Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na celoj teritoriji Kosova”, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama.

U toku je peti dan blokade puteva kod Jarinja i Brnjaka, a zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Barikade na smenu održavaju zaposleni u pojedinim institucijama, uz organizaciju i podršku čelnika Srpske liste i funkcionera, a podržava ih i predsednik Aleksandar Vučić. Na barikadama su od ponedeljka raspoređene i specijalne policijske snage Kosova.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.