Povuklo se 25 odsto policije iz opština na severu; Ovo nije konkretan potez VIDEO

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 09:53

Povuklo se 25 odsto policije iz opština na severu; "Ovo nije konkretan potez" VIDEO

Tzv. Kosovska policija smanjila broj svojih pripadnika za 25 odsto u opštinama na severu KiM, saopštio danas komandant policije za region sever Veton Eljšani.

Povlačenje je počelo u sredu uveče, na osnovu odluke privremenih prištinskih institucija iz tri opštinske zgrade u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

"Nakon što je rukovodstvo policije prihvatilo odluku vlade, počelo je njeno izvršenje. Odluka vlade počela je juče, a okončana je danas", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Eljšani u saopštenju prištinskim medijima.

Kako se navodi smanjenje broja policajaca je deo plana od četiri tačke, kojim je predvidjeno povlačenje 25 odsto pripadnika takozvane kosovske policije.

Vlada privremenih prištinskih institucija je u utorak saopštila da je, nakon sastanka glavnog pregovarača Besnika Bisljimija sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, pristala da odmah za 25 odsto smanjiti prisustvo policije u i oko opštinskih zgrada na severu Kosova i Metohije, kao i da će održati vanredne izbore u četiri opštine na severu nakon leta.

Pored toga, kosovska policija će po potrebi, zajedno sa Euleksom i Kforom, procenjivati bezbednosnu situaciju i razmotriti mogućnost daljeg smanjenja prisustva policije u i oko zgrada opština.

U saopštenju prištinske vlade se dodaje da će Evropska unija pozvati glavne pregovarače u Brisel, u cilju finalizacije plana redosleda Sporazuma o normalizaciji, nakon čega će, kako se navodi, početi implementacija svih članova sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.