Povređeni Vlasaj koji se oporavlja na VMA oseća se bolje

Izvor: Politika, 10.Jan.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni Vlasaj koji se oporavlja na VMA oseća se bolje

BEOGRAD – Darko Vlasaj, jedan od desetorice Srba, koje je posle Božićne liturgije u Gračanici privela kosovska policija, a tokom zadržavanja su, po sopstvenom iskazu bili tučeni, koji je na lečenju na VMA bolje se oseća i za sada nema potrebe za hirurškom intervencijom.

Načelnik Klinike za urologiju VMA prof. dr Novak Milović rekao je danas Tanjugu da se Vlasaj bolje se oseća i za sada nema potrebe za hirurškom intervencijom, ali da su neophodna dodatna ispitivanja i praćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zdravstvenog stanja pacijenta.

„Pacijent je primljen sa povredom mokraćne cevi, uretre, ali i sa povredama mekih tkiva. Za sada je dobro, bez potrebe za hirurškom intervencijom , ali sa potrebom da se dalje ispituje i prati”, rekao je dr Milović.

On je dodao da kao dalekosežna posledica može doći do suženja mojkraćnog kanala, što bi kasnije iziskivalo i operaciju.

Vlasaj (30), koji je sinoć iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici prebačen na VMA, rekao je Tanjugu da se danas oseća bolje, ali da i dalje ima bolove i otežano mokri.

Još su mu pred očima, kako navodi, slike policajaca koji su ih tukli nakon privođenja.

„Naredili su mi da se okrenem i počeli da udaraju u međunožje govoreći „nećeš više imati decu” i ja sam pao na pod. Zatim su me uveli u jednu prostoriju udarali i terali da potpišem izjavu. Nisam hteo, ali su me tukli pa sam na kraju potpisao”, naveo je on.

On kaže da su nakon potpisivanja izjave prebačeni u drugu stanicu gde su se prema njima korektno ponašali.

„Sutradan je po nas došla policija da nas vodi u sud. Udarali su pendrecima u maricu kako bi nas zastrašili, a batine su ponovo nastavljene sve do izlaza iz zgrade, a zatim nastavljene u marici”, ispričao je ovaj mladić.

On kaže da će nastaviti da živi na Kosmetu i dodaje da će pravda izaći na videlo.

Vlasaj (30) je iz Leposavića, iz mešovitog braka, najteže povređeni od desetorice mladića koji su privedeni.

Kosovska policija je na Božić privela desetoricu Srba sa severa Kosova, navodno zbog remećenja javnog reda i mira i nepoštovanja policijske naredbe u vreme posete Kosovu direktora Kancelarije za KiM Aleksandra Vulina.

Uhapšeni Srbi su preksinoć pušteni iz policijskog pritvora u Prištini, a dvojica su zatražila pomoć u bolnici u severnom delu Kosovske Mitrovice, posle čega je Vlasaj sinoć prebačen na VMA.

Na VMA još jedan mladić kojeg je privodila kosovska policija

BEOGRAD – Na Vojnomedicinsku akademiju danas je primljen Darko Trbuljevac, još jedan od mladića koje je posle Božićne liturgije u Gračanici privela kosovska policija i koji su, kako tvrde, tokom zadržavanja bili tučeni.

Načelnik Vojnomedicinske akademije prof. dr Marjan Novaković rekao je Tanjugu da je mladić primljen na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, sa povredama maksilofacijalne regije.

Tanjug

objavljeno: 10.01.2013.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VMA: Pretučeni s Kosova oseća se bolje

Izvor: Mondo, 10.Jan.2013

Darko Vlasaj, jedan od desetorice Srba, koje je posle Božićne liturgije u Gračanici privela kosovska policija, a tokom zadržavanja su, po sopstvenom iskazu bili tučeni, koji je na lečenju na VMA bolje se oseća...Načelnik Klinike za urologiju VMA prof. dr Novak Milović rekao je danas Tanjugu...

Nastavak na Mondo...

Na VMA još jedan mladić kojeg je tukla kosovska policija

Izvor: Kurir, 10.Jan.2013

Načelnik VMA prof. dr Marjan Novaković rekao je da je mladić primljen na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, sa povredama maksilofacijalne regije..BEOGRAD - Na Vojnomedicinsku akademiju danas je primljen Darko Trbuljevac, još jedan od mladića koje je posle Božićne liturgije u Gračanici privela...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.