Povećan broj policajaca zbog izbora

Izvor: B92, 05.Maj.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj policajaca zbog izbora

Priština -- Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio da je policija zbog održavanja izbora na Kosovu podigla nivo bezbednosti.

Hoti je u izjavi Tanjugu rekao da je policija na severu Kosova povećala broj policajaca, da od danas rade punim kapacitetom i da će sutra naročito pojačati prisustvo u blizini biračkih mesta i u multietničkim sredinama.

On je rekao da će kosovska policija sutra, na dan izbora, u skladu sa svojim operativnim planom pratiti distribuciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornog materijala od skladišta OEBS-a do svih biračkih mesta.

"Na severu Kosova i u mitrovičkom regionu na 13 lokacija biće 37 biračkih mesta i kosovska policija će pokriti sve te lokacije na kojima će osoblje OEBS-a biti nadležno za proceduru izbora. Policija će biti u neposrednoj blizini birališta kako bi bio očuvan javni red i mir", rekao je Hoti.

Policijski portparol je dodao da su u kontaktu sa predstavnicima Euleksa i Kfora koji će, kako je istakao, pružiti svaku vrstu podrške u slučaju da bude narušen javni red i mir ili dodje do nekog incidenta.

Osvrćući se na najavu održavanja lokalnih izbora u Zvečanu i Zubinom Potoku Hoti je rekao da policija ima sporazum sa OEBS-om koji predviđa da u slučaju održavanja tih izbora OEBS zatvori takva biračka mesta.

Ako održavanje lokalnih izbora bude uticalo na opštu bezbednost gradjana onda će kosovska policija reagovati, dodao je Hoti.

Predstavnici opštinskih izbornih komisija u dve opštine na severu Kosova u kojima će sutra biti održani i lokalni izbori su zbog mogućnosti da održavanje lokalnih ugrozi proces predsedničkih i parlamentarnih odlučili da izbori na lokalnom nivou budu održani u drugim prostorijama od onih u kojima se glasa za predsednika i republičke poslanike.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.