Potresne scene iz Zvečana: Građani pale sveće, odaju počast stradalim Srbima FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 17:18

Potresne scene iz Zvečana: Građani pale sveće, odaju počast stradalim Srbima FOTO/VIDEO

Veliki broj meštana Zvečana, ali i Srba iz ostalih opština na severu Kosova i Metohije okuplja se od 16.30 časova kod Spomenika kralju Milutinu u ovoj opštini.

Građani pale sveće i polažu cveće, a došli su na ovo mesto kako bi se oprostili od svojih tragično stradalih sunarodnika koji su pali nakon događaja u selu Banjska u Zvečanu.

Među stradalima je Zvečanac Stefan N. (31), ali i Leposavci Igor M. i Bojan M. Ožalošćeni građani pale sveće tik uz fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trojice ubijenih Srba.

Kasnije po podne i u preostale tri opštine na severu Kosova i Metohije Srbi će zapaliti sveće i za svoje stradale sunarodnike, komšije, prijatelje...

Podsetimo, danas je u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji proglašena trodnevna žalost, dok će Dan žalosti u ostatku Srbije biti sutra, 27. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muk i tuga na severu Kosmeta! Građani pale sveće stradalim Srbima (VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 26.Sep.2023

Građani na severu Kosova i Metohije organizovali su veliko okupljanje kako bi odali počast stradalim Srbima u okršaju sa tzv. kosovskom policijom

Nastavak na 24sedam.rs...

Udovica Stefana Nedeljkovića u Zvečanu zapalila sveću za nastradalog supruga (FOTO/VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Sep.2023

Srbi sa severa Kosova i Metohije počeli su da se okupljaju kod spomenika Kralju Milutinu u Zvečanu kako bi odali poštu i oprostili se od trojice Srba koji su tragično izgubili život u selu Banjska u Zvečanu.

Nastavak na Blic...

Tužne povorke na KiM: Srbi oplakuju ubijene sugrađane; Zastave na pola koplja FOTO

Izvor: B92, 26.Sep.2023

Posle Zvečana, Srbi i u preostale tri srpske opštine na severu Kosova i Metohije nastavljaju da pale sveće i odaju počast tragično stradalim sugrađanima...Podsetimo, trojicu Srba ubili su Kurtijevi specijalci u Banjskoj kod Zvečana...Reke ljudi okupljaju se od 18 časova u Kosovskoj Mitrovici,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.