Potpredsednik Samoopredeljenja: Kurti ne podleže nikakvom pritisku

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2020, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Samoopredeljenja: Kurti ne podleže nikakvom pritisku

Potpredsednik Samoopredeljenja (PS) Besnik Bisljimi izjavio je danas da premijer Kosova i lider PS Aljbin Kurti ne podleže nikakvom pritisku, komentarišući zahteve o ukidanju takse na robu iz Srbije i poništenju odluke o razrešenju ministra unutrašnjih poslova i javne administracije Agima Veljiua.

Bislim je za agenciju Ekonomiaonline kazao da je Veljiu neprestano ometao rad Vlade Kosova, da je najveći protivnik koalicije Demokratskog saveza Kosova (DSK) i PS, i da se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << o osobi koja se uvek protivila toj koaliciji.

"Od prvog dana Agim Veljiu uvek je u javnosti istupao protiv vladinih odluka. Agim Veljiu nikada nije sreo svog zamenika u ministarstvu, nije radio, samo jednom je sazvao sastanak u ministarstvu tokom ove faze hitnih mera, što znači da je od početka imao vrlo jasnu nameru", rekao je Bisljimi.

Kao primer takvog ponašanja sada smenjenog ministra Bisljimi je naveo da je Veljiu u obraćanju članstvu u Podujevu, onog dana kada je koalicija potpisana, rekao da je siguran da neće dugo trajati, da će se raspasti.

Bisljimi je rekao da Kurti neće podleći pritiscima i da će nastaviti zajednički plan koji je utvrđen sa DSK, da postepeno ukine takse i da ih zameni reciprocitetom, i kako je dodao, tako će biti.

"Nema nikakve šanse da se Veljiu vrati na mesto ministra", naveo je on.

Lider DSK Isa Mustafa uputio je ultimativni zahtev da Kurti tokom današnjeg dana ukine taksu na robu iz Srbije u celosti, da poništi odluku o razrešenju bivšeg ministra unutrašnjih poslova i javne administracije Agima Veljiua i izvini se DSK i Veljiu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.