Posle kluba i navijači AEK-a se ogradili od transparenta Kosovo je Albanija

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 16:14

Posle kluba i navijači AEK-a se ogradili od transparenta "Kosovo je Albanija"

Navijači AEK-a izdali su saopštenje povodom transparenta na kom je pisalo "Kosovo je Albanija", a koji se našao na njihovoj tribini tokom meča sa Ajaksom.

Klub se još ranije ogradio od ovog incidenta sa meča Lige Evrope, a sada su to uradili i navijači.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Stojimo kategorički iza ovoga kao Original 21 i kategorički i navodimo da je postavljanje transparenta nacionalističkog sadržaja koji se našao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na našem stadionu tokom utakmice protiv Ajaksa delo nekoliko pojedinaca i ni na koji način ne izražava stavove i mišljenja Originala 21. Istorijsko poreklo tima koji obožavamo kao i životni odnos ORIGINAL 21 bez pregovora prema bilo kom obliku fašizma našu GREŠKU čini još većom i dužni smo da joj stanemo na kraj.

Osuđujemo upravo ovaj transparent, tražimo iskreno izvinjenje organizaciji AEK-a za bilo kakve probleme koje je ovaj transparent napravio i što je zbog našeg nemara, makar i na kratko vreme, bio postavljen u našoj zoni odgovornosti. Iskreno se izvinjavamo svim navijačima našeg tima koji su se osećali isto kao i mi. Sramota! Najodlučnije izjavljujemo da ćemo preduzeti drastične mere da se ovako nešto više nikada ne ponovi", stoji u njihovom saopštenju.

Podsetimo, u grčkom klubu su preko sigurnosnih kamera već identifikovali dvojicu vinovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiglo objašnjenje navijača AEK-a o transparentu "Kosovo je Albanija" na njihovoj tribini

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2023

Navijači AEK-a iz Atine oglasili su se povodom transparenta "Kosovo je Albanija" koji se našao na njihovoj utakmici Lige Evrope protiv Ajaksa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.