Poslanici Srpske liste smenili šefa poslaničke grupe

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici Srpske liste smenili šefa poslaničke grupe

Većina poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova odlučila je da smeni Slavka Simića sa mesta šefa te poslaničke grupe i na tu funkciju imenovala Sašu Milosavljevića.

"Ovakvu odluku donela je većina (šest od 11) poslanika Srpske liste, pošto je Simić, s manjom grupom članova naše poslaničke grupe, tajno dogovorio s kosovskim premijerom Isom Mustafom smenu ministra Ljubomira Marića", navedeno je u saopštenju.

Prema mišljenju većine poslanika te liste, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "Simić je počinio i dodatni politički delikt i naneo sramotu sopstvenom narodu predloživši osobu poput Mirjane Jevtić na ministarsku funkciju".

"Iako je od strane visokih republičkih zvaničnika usledio apel poslanicima iz redova Pokreta socijalista da se od tog čina razbijanja naše liste odustane, Simić je s grupom njemu odanih poslanika, a uz očiglednu podršku vrha svoje stranke, odlučio da napravi pakt sa Mustafom, i smenio ministra Marića, samo zato što je dosledno branio srpske interese na Kosovu i nije pristajao na ucene Pokreta socijalista i klana Jablanović", navodi se.

"Simić i njegovi sledbenici izgubili su svako moralno pravo da se predstavljaju kao članovi Srpske liste, jer radeći protiv interesa Srbije i srpskog naroda, oni su postali deo albanske liste. On i njegovi sledbenicu su od danas, iako toga možda još nisu svesni, samo bivši političari i deo jedne od najsramotnijih epizoda u srpskoj političkoj istoriji", navedeno je u saopštenju.

Saopštenje su potpisali poslanici Srpske liste Jelena Bontić, Jasmina Živković, Saša Milosavljević, Srđan Popović, Adem Hodža i Nenad Rašić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.