Poslanici SL trajno da izađu iz Skupštine i vlade Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici SL trajno da izađu iz Skupštine i vlade Kosova

Poslanica Demokratske stranke Srbije u skupštini Srbije, Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da poslanici Srpske liste treba trajno da se povuku iz Skupštine Kosova.

Poslanici Srpske liste "zamrzili" su svoj status u Skupštini Kosova pošto je prošle nedelje donet Zakon o Trepči kojim je Vlada Kosova proglašena za vlasnika 80 odsto tog kombinata.

"Ako imaju časti, poslanici liste Srpska treba da trajno izađu iz Skupštine Kosova i Vlade Kosova", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sanda Rašković Ivić za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Po njenim rečima, to je jedini način da se ne da legitimitet vlasti na Kosovu i da se pregovori o Kosovu premeste iz Brisela u UN.

Politikolog Cvjetin Milivojević rekao je da su se poslanici Srpske liste "malo kasno" setili da napuste Skupštinu Kosova.

"Politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji, ovi aktuelni, ali neki od njih koji više nisu aktuelni, trebalo je da tako odlučan, rezolutan, jedinstven stav pokažu u proleće 2013, kada je tadašnji premijer Ivica Dačić stavio paraf na tekst 'Briselskog sporazuma' u kojem se ni jednom jedinom rečju ne pominju čak ni ime 'Srbija', niti bilo kakvo pravo, a kamoli neko imovinsko pravo države i građana Srbije na teritoriji Kosova i Metohije", rekao je Milivojević.

On je rekao da mu "ni do danas nije jasno koji su to razlozi naterali recimo Aleksandra Vulina da najpre podnese ostavku na mesto šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a onda, preko noći, povlačenjem ostavke, povuče sa sobom ono malo preostalog srpskog življa u pravni, politički, ali, na žalost, i egzistencijalni ambis".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.