Poruka Prištini: Potpisali ste to

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 07:35

Poruka Prištini: Potpisali ste to

Priština -- Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nikolas Abot izjavio je da njegova zemlja podržava Zajednicu srpskih opština.

Abot je podsetio da je formiranje ZSO potpisano u sporazumu tokom dijaloga Beograda i Prištine, prenosi Kosovo onlajn pisanje Reporterija.

Abot je gostujući na jednoj prištinskoj televiziji podsetio da se Vlada Kosova složila sa formiranjem ZSO.

"To je deo pregovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sporazuma koji su do sada potpisani, da, podržavamo ZSO. Mislim da je jasno da je to pitanje na stolu, očigledno je da se sa tim pitanjem složila Vlada Kosova. Moramo pogledati šta ugrožava suverenitet Kosova, jer nije samo ime, zar ne ? To su nadležnosti koje su date Zajednici, pa bi trebalo razjasniti koja su to ovlašćenja i koje su to nadležnosti koje bi mogle ugroziti Ustav i raditi na tim tačkama", rekao je Abot.

Dodao je da je najgore, kada oni koji tvrde da ZSO nije u skladu sa kosovskim Ustavom "jednostavno odustanu i odu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Abot: Britanija podržava formiranje ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nikolas Abot izjavio je da njegova zemlja podržava uspostavljanje Zajednice srpskih opština, jer je to deo do sada potpisanih sporazuma, preneo je danas RTK2...Abot je rekao je da je jasno da je to dogovoreno u procesu dijaloga između Kosova i Srbije..."Mislim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.